top of page

BERGAMOTT

Az önelfogadás olaja.

Segít az önszeretet,önbecsülés megélésében.

Segít az állandó önvádaskodás elengedésében.

Egyik legjobb antidepresszáns,segít elengedni a korlátozó hitrendszereket,egyik legjobb támogató függőségekről való leszokásban.

Az olaszok régóta használják a Bergamott a stressz csökkentésére, a bőr kisimítására és megfiatalítására.

Görögországban az éretlen gyümölcsöt használják cukorkaként, desszertként, vagy kávéhoz. A Bergamott egyedülálló a citrusfélék között azzal a tulajdonságával, hogy egyszerre képes felemelni és megnyugtatni, ezáltal ideális segítőtárs az idegesség és szomorúság leküzdésében.

Tisztítja a bőrt, miközben meg is nyugtat.

A bergamottolajat már igen rég óta alkalmazzák különböző megbetegedések kezelésére. A 16. században már kiemelkedő jelentőséggel bírt az olasz népi gyógyászatban, ahol elsősorban baktériumölő és lázcsillapító hatása miatt kedvelték. A későbbiekben használták parfümkészítéshez és kölnivízhez is.

A DoTERRA Bergamott illóolajának számtalan jótékony hatása van. Többek között csökkenti az izomfájdalmakat, és gyógyítja a torok- és mandulagyulladást. Hatásos megfázásos, influenzás tünetek estén is éppúgy, mint húgyúti fertőzések esetén. Hólyag- vagy húgycsőgyulladás alkalmával gyulladáscsökkentő hatású, de képes megelőzni és a hüvelygombásodást is. Emellett a bőrproblémákat is gyógyítja, úgy mint: ekcéma, herpesz, szájfekély, pikkelysömör, pattanások, sőt, rovarcsípések estén is hatékony segítség. Fertőtlenít, és lázcsillapítóként is megállja a helyét, ahogy enyhíti a légzőszervi megbetegedések tüneteit is.

Általános kedélyjavítóként is alkalmazható, ugyanis megszünteti az idegességérzést, segít a fáradtság, kimerültség leküzdésében. Stresszoldó, pánikbetegség leküzdésében is hasznos.

VigyàzatBőrön való alkalmazás után kerüljük a napot pàr órán keresztül, hiszen a citrusok “érlelik a bőrt” nap hatására.

bottom of page