top of page

CASSIA - KASSZIA

A fahéjjal meglehetősen közeli rokonságban álló kassziának erőteljes, fűszeres aromája van, amelyből egy leheletnyi is elég, hogy új köntösbe bújtassunk egy megszokott esszenciálisolaj-keveréket vagy fűszeres ízvilágú desszertet. Az összetéveszthetetlen illatáról és nyugtató aromás tulajdonságairól ismert kassziaolajat már évezredek óta használják az egészségre gyakorolt jótékony hatásaiért, ráadásul azon kevés esszenciális olajok közé tartozik, amelyekről már az Ószövetség is említést tesz. Elősegíti az egészséges immunrendszer működését, és az egészséges emésztést.

A kassziaolaj főzés közben is remekül hasznosítható: akár fahéj helyett pitékhez és kenyerekhez, akár önmagában különféle előételekhez és desszertekhez.

Növény része: Kéreg

Kivonási módszer: Gőzdesztilláció

Aromás leírás: Meleg, fűszeres, fahéj illatú

Legfőbb kémiai összetevői: Fahéjaldehid, a cinnamil-acetát

KIVÁLÓAN ALKALMAZHATÓ, hideg végtagok, gyomorrontás, hányás, vesefertőzés, vércukor egyensúly, emésztés, artritisz, MRSA, anyagcsere, reumatikus fájdalom, RSV, torokgyulladás kezelése esetén.

ELSŐDLEGES ELŐNYÖK

A kasszia egy meleg, fűszeres esszenciális olaj, amely a szellemi és a testi jólléthez is számos előnnyel hozzá tud járulni.

Mivel az íze nagyon hasonlít a fahéjéra, a két fűszer főzés közben akár ki is váltható egymással.

Meleg, felemelő aromája miatt a kassziaolajat számos kultúrában nagyra tartják és alkalmazzák nyugtató, aromatikus tulajdonságaiért.

Mivel hígított állapotban, külsőleg alkalmazva nyugtatja a bőrt, masszázshoz is ideális választás egy hosszú munkanap végén, segít a test megnyugtatásában.

Melengesd magad kassziaolajjal!

Próbáld ki forró csokoládéhoz is, hogy felmelegítsen, amikor odakinn hidegre fordul az idő!

HASZNÁLATI MÓDOK

- Keverj el egy csepp kassziaolajat frakcionált kókuszolajban, és masszírozd az izmokba, sportolás megkezdése előtt, hogy kellemes melegségérzetet keltsen - bemelegíti az izmokat.

- Diffúzorba tegyél 2-3 csepp kasszia és 2-3 csepp - vadnarancs esszenciális olajat és élvezd az így kapott felemelő aromát.

- Belsőleg: Hígíts fel egy csepp olajat 125 ml folyadékban.

- Rakj egy csepp kasszia és egy csepp citrom esszenciális olajat egy pohár vízhez, könnyíti az emésztést és csökkenti az éhségérzetet valamint, frissnek érezheted magad a nap folyamán.

- A melengető, nyugtató illatért a hideg hónapokban kombinálhatod szegfűszeggel és gyömbérrel.

- Tegyünk egy-két cseppet zöldségkapszulába, egy kiegészítő immunrendszer- támogatásra, amikor a szezonális veszélyek fennállnak.

- Helyettesítheted egy csepp kassziaolajjal a fahéjat, hogy kivételesen gazdag, összetett ízélményt nyújthasson.

- Párologtatáshoz a kasszia remek keveréket alkot a vörös cédrus, a szegfűszeg, a tömjén, a levendula, a citrom, a vadnarancs és az ilang ilang esszenciális olajokkal.

online shop, kapcsolat: 
(a menu-shop- nyelv kiválasztás)  https://www.mydoterra.com/magicalgiftofearth/#/

bottom of page